Home » Bizar » Legenda orasului Bucuresti

Legenda orasului Bucuresti

A fost odata un padurar sarac care traia impreuna cu fiica sa, pe nume Dambovita, intr-o padure mare si adanca. Fata stia toate secretele padurii si cararile ascunse sub iarba si tufisuri.

bucuresti 2

Intr-o zi un print dintr-un taram indepartat s-a ratacit in padure. Intalnind-o pe Dambovita, printul a rugat-o pe fata sa il ajute. Miloasa, aceasta i-a aratat cararea. Printul a vazut-o atat de blanda si frumoasa si a cerut-o de sotie. Atunci Dambovita i-a spus ca ea deja i-a promis mana lui Bucur, un pastor care locuia langa padure. Ca multumire, printul, care nu era nimeni altul decat Printul Muntilor, i-a daruit fetei un mic cutitas si un titirez. Daca ar fi invartit titirezul orice dorinta ar fi devenit realitate.

bucuresti

Dupa aceea intalnire cu printul, fata a luat cutitul si titirezul si i le-a aratat lui Bucur, logodnicul ei. Vrand sa ii arate cat de mult il iubeste si ca i-a fost credincioasa, ea a infipt cutitul intr-o piatra. Din locul in care a lovit, piatra a iesit un rau limpede ca si lacrimile fetei. Raul a fost numit Dambovita, dupa numele ei, iar ea impreuna cu iubitul ei au intemeiat un mic sat la marginea padurii, pe malurile raului. Bucur a numit asezarea dupa numele lui. Si asa micul sat, astazi un mare oras, se numeste Bucuresti, iar apa care il traverseaza se numeste Dambovita.

Se citeste acum ....
  1.   Fenomen unic in lume – Padurea Incovoiata din Polonia
  2.   10 dintre cele mai frumoase si impresionante castele din lume
  3.   Lacul Iacobdeal Turcoaia – un lac unic in Romania
  4.   Cum arata cel mai relaxant birou din lume
  5.   Cele mai frumoase cascade americane

x
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe despre cookies.
hit counter